BETCENTER FUTSAL LEAGUE - 13E SPEELDAG

De 13de speeldag bracht een topper met zich mee. RSCA ontving met FT Antwerpen de tweede in de stand. RSCA begon sterk aan de wedstrijd met enkele kansen. Het duurde dan ook niet lang voor Tomic de openingstreffer tegen de netten schoot. Dit gaf voor Anderlecht het signaal om door te duwen en een minuut na de openingstreffer nam Tomic zijn tweede van de avond voor zijn rekening. Anderlecht behield de controle van de wedstrijd en Antwerpen vond geen antwoord op het sterk blok van Anderlecht. Kort voor rust kwam RSCA op 3-0 na een flater van Joevin Durot. Beide teams gingen in de tweede helft op het zelfde elan door. Toen Jelovicic op het half uur de 4-0 binnen schoot leek de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Desondanks ging Antwerpen over tot powerplay en dat resulteerde nog tot de aansluitingstreffer. Antwerpen ging nog op zoek naar nog een doelpunt waardoor er ruimte lag voor de counter. Dit zorgde dat Tomic in het absolute slot van de wedstrijd zijn Hattrick kon vervolmaken.

In een volledig uitverkochte sporthal De Kimpel behaalde Pibo Bilzen een verdiende 4-1-overwinning tegen concurrent Krijnen Malle. De eerste driepunter van Pibo komt op een goed moment waardoor ze de degradatiestrijd nieuwe leven inblazen. Pibo begon goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong door een doelpunt van Meunier. Na een mooie individuele actie van Sami Afkir werd de voorsprong verdubbelt voor de Bilzenaren. In de tweede helft zorgde Thibeau Dochez voor de 3-0. Malle probeerde terug in de wedstrijd te komen en dat lukte met een doelpunt van Bouzerda. Toen diezelfde Bouzerda kort voor afsluiten een rode kaart nam, leek de weg voor PIbo naar hun eerste overwinning volledig open te liggen. De ontlading was dan ook groot toen Simon Lambeets vlak voor affluiten de beslissende 4-1 binnen schoot.

In de overige wedstrijden deelde Real Elmos Herentals de punten met Full Hasselt met een 1-1 gelijkspel, ging My-Cars Chatelet winnen bij Eisden-dorp met een 7-4 en hield Hamme de 3 punten thuis tegen Mouscron na een 3-2 overwinning.