BETCENTER FUTSAL LEAGUE - 9E SPEELDAG

Speeldag 9 stond in het teken derby’s! In Limburg stond het degradatieduel tussen Full Hasselt en Pibo Bilzen op het programma. De Thuisploeg begon sterk met twee doelpunten binnen de 10 minuten. Pibo knokte zich terug in de wedstrijd en doelpunten van Amajoud en Dochez kort na rust, zorgde ervoor dat de bordjes weer gelijk hingen. Vanaf dan ging de wedstrijd goed op en neer tot als El Ghaadaoui in het slot van de wedstrijd de 3-2 fraai binnen legde. Gerrits bracht Pibo Bilzen in de laatste minuut terug in de wedstrijd maar direct na de aansluitingstreffer nam Kaddouri de laatste hoop van Pibo Bilzen weg. Pibo zette alles op alles en dat koste hun nog de 5-3.

In Antwerpen nam FT Antwerpen het op tegen de buren uit Krijnen Malle. Vroeg in de wedstrijd kwam Malle tweemaal op voorsprong na doelpunten van Nesen en Smets. Dit was het signaal voor FT Antwerpen op een versnelling hoger te schakelen en de 1-2 achterstand om te buigen tot een 8-2 voorsprong. Bouzerda scoorde nog voor Malle en 5 minuten voor affluiten legde El Fakiri de 9-3 eindstand vast.

La Squadra Mouscron kreeg FT Charleroi op bezoek, Charleroi was een maatje te sterk voor Mouscron en na een kwartier werd dit overwicht ook omgezet in een doelpunt. Zodra het eerste doelpunt gevallen was, ging het snel en na rust diepte Charleroi zijn voorsprong uit wat leidde tot een 1-6 eindstand.

De laatste wedstrijd van deze speeldag was het duel tussen Real Elmos Herentals en FP Arb Hamme. De Herentalsenaren gingen na hun goede prestatie tegen Antwerpen verder op hetzelfde elan en toonde hun overmacht door het duel met een duidelijke 9-1 overwinning af te sluiten.