BETCENTER FUTSAL LEAGUE - 12E SPEELDAG

De eerste speeldag van het nieuwe jaar bracht enkele leuke affiches met zich mee. Antwerpen kreeg Pibo Bilzen op bezoek.
Antwerpen begon goed aan de wedstrijd want na vier minuten schoot Adnane de eerste van de avond tegen de netten. Pibo nam de wedstrijd over en dat resulteerde in twee doelpunten in evenveel minuten. De wedstrijd ging goed op en neer en Antwerpen besefte dat het een doelpunt nodig had. Net voor rust kwam dat doelpunt er dan ook via Hamza Zaâf. Na de rust ging Antwerpen op hetzelfde elan door en vergrootte de voorsprong door doelpunten van Zouggaghi, Moussaoui en Adnane tot 5-2. Pibo ging over tot powerplay en dat resulteerde nog tot een slotoffensief met doelpunten van Gerrits en Afkir. Dit bracht de eindstand op 5-4 in het voordeel van de Antwerpenaren.

In de strijd om de 3de plaats maakte Real Elmos Herentals de verre verplaatsing naar FT Charleroi. Beide teams startte de wedstrijd met een goede organisatie waardoor het lang duurde voor een opening gevonden werd. Charleroi glipte éénmaal door de Herentalse defensie en het was Charif Atssouli die daarvan profiteerde en de thuisploeg op voorsprong zette. De rest van de eerste helft bracht nog enkele kleine kansjes met zich mee, maar het bleef 1-0 tot aan de rust. Charleroi kwam sterker uit de kleedkamer en al na 1 minuut verdubbelde El Kajjoui de voorsprong. Dhabi en Wilde dikte de score verder aan tot 4-0. Dit was het signaal voor Herentals om over te schakelen naar powerplay en dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Bouri. Charleroi bleef goed in blok en prikte nog 3x tegen op de counter. Charleroi verstevigt na hun 7-1 overwinning hun 3de plaats in het klassement.

In de overige drie wedstrijden hield FULL Hasselt de 3 punten thuis na een mooie 6-3 overwinning tegen My-cars Châtelet, Rsca boekte een grote 12-3 overwinning tegen Squadra Mouscron en Eisden-dorp deelde de punten met Hamme na een 4-4 gelijkspel.