Beste speler 2021-2022: Gabriel D’Angelo ‘Grello’ – FP Halle-Gooik

Gabriel Latanjeira D’Angelo, of kortweg ‘Grello’, is de draaischijf en kapitein van het ongenaakbare Halle-Gooik.Niet verwonderlijk dat de Braziliaan voor de vierde keer op vijf jaar de gouden schoen behaald als beste speler van het voorbije seizoen.

Grello, 36 ondertussen is al jarenlang één van Europa’s toonaangevende spelers. Hij speelde vier jaar bij de Spaanse topclub El Pozo Murcia waarmee hij verschillende titels pakte en toen al de aanvoerdersband droeg.

Nadien speelde Grello voor de Italiaanse topclub Pescara waarmee hij onder meer Halle- Gooik uitschakelde in de elite Round van de Futsal Cup. Met Pescara won hij ook de beker van Italië en de Supercup.

Sinds de zomer van 2016 speelt Grello in België. Technisch sterke speler maar vooral een heel slimme voetballer op het veld, een zachte kerel ernaast. Het blijft een eer en een genoegen dat dergelijke topper naar ons land kwam.

Sinds dit jaar mag hij zich ook officieel Belg noemen en dat hebben onze Red Devils geweten. In de afscheidsmatch dit voorjaar van een andere Europese topper, de
Portugees Ricardinho, liefst zes keer verkozen tot beste zaalvoetballer van de wereld was hij

het die België definitief op voorsprong bracht om het niet meer af te geven. Gabriel D’Angelo was de orkestmeester van het team dat voor een ware stunt zorgde met een 2 – 3 overwinning in Lissabon van Europees en Wereldkampioen Portugal.

We kunnen alleen maar fier zijn op zo’n fantastisch talent en wensen hem proficiat met zijn dik verdiende vierde gouden schoen.